Het nut van RT, Like, volg en win!

Het nut van RT, volg, like en win op Twitter en Facebook

Vorige week vrijdag ben ik met manlief en kinders naar de 3D film Hugo geweest, in een onlangs geopende bioscoop met een nieuw concept: ruime, luxe zitplaatsen met eigen tafeltje waar je de tijdens de film geserveerde hapjes en drankjes op kunt zetten. Vooraf waren we bang dat dit geloop storend zou zijn maar nee, gelukkig leidde het niet af! Na afloop van de film zag ik op mijn iPhone een mention via Twitter dat ik een prijs had gewonnen; de avond werd steeds leuker!

Het bleek te gaan om een #remiapakket wat ik had gewonnen door 36 dagen ervoor een tweet van @Inventum1908 te re-tweeten, wat ik waarschijnlijk had gedaan omdat -toevallig- een kennis van ons bij dat bedrijf werkt. Hoewel je een gegeven paard niet in de bek -sorry: mond- mag kijken vond ik het wel opvallend dat een #merk producten van een ander #merk weggeeft.

Afgelopen donderdag check ik Friend or follow om te kijken wie mij niet terugvolgt. Dit doe ik regelmatig en in het algemeen unfollow ik dan de tweeps die mij niet terugvolgen. Niet omdat ik boos ben, hoor! Meer uit het principe “graag of niet”. Ik zag dat o.a. @Inventum1908 mij niet is gaan terugvolgen en dus drukte ik resoluut op de unfollow-button.

De dag erna, vrijdagavond, werd een pakketje bezorgd. Het was een witte doosje met 5 producten, verpakt in bubbeltjesfolie: 2 x vloeibare boter, 2 x jus en een pot mayonaise. Allemaal van Remia. Zonder briefje of zo. Onpersoonlijker kan volgens mij niet.

Wie is nu eigenlijk wat opgeschoten met deze ‘RT, like en win actie’? In mijn ogen: Inventum niets, behalve wellicht dat hun naam is genoemd in een handjevol tweets. Remia ook niets; het feit dat ik bovenstaande producten heb ontvangen zal de keuze van manlief tijdens het boodschappen doen zeer waarschijnlijk niet beïnvloeden. En ik ook niets: ik kook/bak zelden (dat doet manlief immers!) dus de gewonnen producten verdwijnen linea recta de voorraadkast in. Alhoewel: ik heb wel weer leuke content voor mijn huidige blog! 😉

Maar nu ben ik benieuwd naar jouw mening en ervaring! Wat had @Inventum1908 wellicht beter kunnen doen? En/of: heb jij een soortgelijke ‘RT, like en win actie’ meegemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Vind je dit artikel interessant? Deel het gerust met je netwerk! Ook opmerkingen, vragen en/of aanvullingen zijn van harte welkom; geef hier onder gerust jouw mening!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *