Moe is moe maar wordt succesvol door social media!

Moeder word je niet, dat ben je! Dit klinkt logisch maar het blijkt in de praktijk niet zo makkelijk te zijn… Doe je het wel ‘goed’, hoe doen andere moeders het, doe je je kinders niets tekort en “wat nou als…” zijn slechts enkele van de gewetenskwesties waar we -soms- mee worstelen. Als je geen stress krijgt van je eigen gedachten dan zorgen Mede Moeders er wel voor dat je het krijgt! Dit raakte Irene Wing Easton dermate dat ze er een boek over schreef, zelf uitgaf en door effectief gebruik van social media veelvuldig verkocht!

3 Uren vrij!

Toen onze zoon onlangs een beugel kreeg en daar veel pijn van had besloot manlief van de gelegenheid gebruik te maken voor het eerst een ‘mannenmiddag’ te organiseren: samen naar Skyfall (wat zoonlief officieel nog niet mocht want hij was nog net geen 12 jaar oud) en daarna ergens een hapje eten. Dochterlief (ruim 10 jaar oud) had die middag een waterpolo-toernooitje op de agenda staan dus ik was een paar uur alleen thuis. Oftewel: 3 uren vrij!

Prangende vraag

Dagen lang liep ik te bedenken wat ik die bijzondere uren zou gaan doen: lekker verder werken aan onze onderneming, huis schoonmaken, even op de fiets naar het dorp of met de trein naar een stad of…. Ik gooide de inmiddels prangende vraag op twitter en al snel kwamen de reacties: “Niets! Plof op de bank, voetjes op tafel en verder even helemaal niets! Geniet!”.

Wat doe je als je niets doet?

Dit klonk enerzijds wel lekker maar anderzijds: niets?? Wat doe je eigenlijk als je niets doet? Ik besloot alle meer of minder dringende zaken te negeren en mij inderdaad op de bank te nestelen met het boek ‘Moe is Moe, maar voldaan’ van Irene Wing Easton. Ik was er al in begonnen en het is werkelijk een feest van herkenning: ik ben niet de enige die  tegen dat soort zaken aan loopt of er anders over denkt!

Moe en haar missie

Zoals op bladzijde 23: “Moe krijgt het voor elkaar”: je hebt een super handig attribuut ontdekt en dat moet meteen, ondanks spitsuur in huis, gemonteerd en geïnstalleerd worden. Of “Moe en haar missie” op blz 151: Irene kan wel een tweelingzus van mij zijn! Ik zie mezelf alweer op kleedjesmarkten op jacht naar leuk en voordelig speelgoed voor onze kindertjes! In “Moederlijk Mankementen” op blz 203 geeft Irene de lezer een -klein- kijkje in haar werkelijke keuken: ze heeft het tijdens en na haar 9 zwangerschappen fysiek namelijk nog veel zwaarder gehad dan het gros andere moeders. En dan zwijgt ze nog over de hersenstambeschadiging die ze op haar 19e opliep waardoor dagelijks ze oog-pijnproblemen heeft. Dat ooglapje is dus niet ‘voor de hip’ maar voornamelijk functioneel!

Idealisme

Dit wetende kun je niets anders dan “WOW, wat een sterke vrouw!” concluderen! En dat is ook precies de kracht waardoor het boek “Moe is Moe, maar voldaan” nu te koop is! Irene heeft het boek destijds naar 26 uitgevers gestuurd die er allemaal zeer enthousiast op reageerden maar het niet durfden uit te geven omdat zij geen ‘Bekende Nederlander’ was. Uit idealisme hebben Irene en haar man zelf een uitgeverij opgericht en is haar boek nu te bestellen via haar website www.wingeaston.nl en Bol.com! Maar je kunt het uiteraard ook via je eigen boekhandel verkrijgen. Ondanks dat ze heel veel privé geld in dit project hebben moeten steken gaan Irene en haar man onverminderd door!

Online imago opbouwen

Via social media krijgt Irene steeds meer bekendheid; haar ruim 4.200 volgers op Twitter worden ambassadeurs en wijzen anderen weer op dit leuke boek. Ook op Facebook weten de moeders haar te vinden; ze heeft daar al bijna 800 vrienden. Er werd een boektrailer van ‘Moe is Moe maar voldaan’ gemaakt die op Youtube te zien en eenvoudig via de sociale platformen te delen is. Irene wordt door haar bekendheid op social media uitgenodigd om lezingen (uiteraard met signeersessies) te geven en de verkoop van haar boek stijgt gestaag; inmiddels is de 2e druk al verschenen! Door effectief gebruik van social media werkt Irene zich in korte tijd op tot een Bekende Nederlander. Ik weet zeker dat de uitgevers bij haar volgende boek in de rij zullen staan! 😉

Onvergetelijke middag

Het waren heerlijke uren, zo alleen thuis te nietsen! Hoewel, echt alleen was ik niet want ik had natuurlijk nog hond en parkiet om mij heen 😉 Toen dochterlief (3 kwartier eerder dan verwacht, maar allà) thuis kwam hebben we samen een pizza Margarita gerestyled naar een pizza Hawaii door er stukjes ananas aan toe te voegen (zelf pizza’s bakken lijkt me best wel veel werk) en even later kwamen de mannen ook alweer thuis; we hadden allemaal een onvergetelijke middag gehad! Ik kan je “Mama is moe, maar voldaan” van harte aanbevelen: koop het via de website van Irene (of via mamasclub.nl op Bol.com) en geniet van haar belevenissen en ervaringen!

Ken jij ook iemand die door effectief gebruik van social media succesvol is geworden? Deel het met ons!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *