Outsource? Social media zijn géén kwestie van afvinken!

Outsource social media?

Heb jij het ook zo druk? Druk met werken in/voor je onderneming maar ook aan je onderneming? Offertes maken, werk (laten) uitvoeren, jezelf of nieuwe projecten ontwikkelen, administratie bijhouden en netwerkborrels bezoeken; als ondernemer heb je voornamelijk een chronisch tekort aan tijd, nietwaar? En dan hoor je ook steeds vaker dat je nu toch echt eens ‘aan social media gaan doen’ . “Maar wanneer moet ik dat dóen, dan?”, hoor ik je denken…

Ondernemers vragen mij regelmatig of ik hun social media activiteiten wil overnemen. Hoewel er diverse bureau’s zijn die dat inderdaad doen (outsource van social media verzorgen) heb ik de boot nog afgehouden. Het is namelijk geen kwestie van afvinken en bovendien vind ik dat je als bedrijf of ondernemer dit zo persoonlijk mogelijk en met verstand van zaken moet doen. Jouw liefde voor je onderneming, jouw overtuiging en drijfveren kunnen nu eenmaal moeilijk op authentieke wijze door een ander doorgegeven worden. Het is eigenlijk net als een liefdesrelatie; dat kost ook veel tijd en energie maar wie overweegt serieus om het geven van liefde, tijd en aandacht aan zijn/haar partner te outsourcen?

Natuurlijk kun je het leven makkelijker maken door sommige zaken thuis te laten bezorgen in plaats van zelf te halen of bereiden. Ook kun je je soms best laten vervangen door een ander, bijvoorbeeld bij een uitje. Maar als jij zelden thuis bent of nooit persoonlijk een bijdrage levert aan het huishouden en gezinsleven dan is het gauw afgelopen met de liefde, denk je niet?

Met social media is het net zo: jouw volgers, vrienden en fans willen niets liever dan een duurzame, positieve en persoonlijke relatie met jou! Gewoon omdat ze jou de moeite waard vinden of dol zijn op jouw diensten c.q. producten. Om dat te bereiken moet je werken aan je know-like-trust factor: toon interesse in hen, deel nuttige en/of leuke informatie en bied proactief een helpende hand! Denk je nog steeds hier ècht geen tijd of kennis voor te hebben? Overweeg dan een (bij jouw bedrijf betrokken!) social media manager in te schakelen die jou begeleidt en ondersteunt tijdens je eerste maanden op social media; als een goede basis is gelegd en de juiste toon is gezet, kun je het mogelijk sneller je dacht zelf weer overnemen!

Vind je dit artikel interessant? Deel het gerust met je netwerk! Ook opmerkingen, vragen en/of aanvullingen zijn van harte welkom; geef hier onder gerust jouw mening!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *