Succes met social media, stap 3: je ‘trust-factor’
In deel 1 van deze drieluik kun je lezen hoe je op Twitter, Facebook en LinkedIn je ‘know-factor’ kunt verhogen. In deel 2 kun je lezen wat je wel en beter niet kunt doen als je als ondernemer je ‘like-factor’ op de social media platformen wilt verhogen. Het is nu dus tijd om te werken aan je ‘trust-factor’: jouw volgers, vrienden en connecties vertrouwen jou en durven je zelfs aan te bevelen binnen hun netwerk!
Want dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat als je als ondernemer social media inzet: meer leads naar jouw website, winkel of persoontje zelf! Formuleer voor jezelf ‘jouw onderwerp’ waar jij als een expert in wilt worden gezien! Ben je bang dat dit te hoog gegrepen is voor jou? Geen nood: het gaat er immers niet om dat jij jezelf als expert ziet (of zelfs betitelt) maar om hoe anderen naar jou kijken! En wees eerlijk: ‘In het land van de blinden is 1-oog koning’ en bovendien krijg jij er gaandeweg steeds meer kennis over, simpelweg omdat jij er zo mee bezig bent!
Wat zijn in grote lijnen de tips & trics om deze expertstatus op social media te bereiken?
Plaats regelmatig een tweet over ‘jouw onderwerp’ met daarin een toepasselijk of opvallend ‘zoekwoord’ achter de # (hashtag). Geïnteresseerden zullen dit zoekwoord gaan herkennen en aan jou koppelen. En door te zoeken op dat #zoekwoord kunnen ze ook jouw eerdere tweets hier over lezen!
Zie jij een aan ‘jouw onderwerp’ gerelateerde tweet voorbij komen? Reageer daar dan op een sociale manier op, eigenlijk hetzelfde als je ook bij het verhogen van je ‘like-factor’ deed.
Schrijf statusupdates over ‘jouw onderwerp’ en verwijs naar sites of nog liever: plaats mooie, grappige of humoristische afbeeldingen en filmpjes! Ook links naar interessante artikelen of sites kun je natuurlijk via de statusupdate delen! Jouw vrienden kunnen deze updates op hun beurt weer liken of delen met hun netwerk.
Een hele goede manier om op LinkedIn als expert gezien te –gaan- worden is kwalitatief goede commentaren binnen discussies en antwoorden bij ‘answers’ te geven! Ook kun je zelf discussies starten binnen de groepen waar je lid van bent. Maar pas op: plaats open vragen of vraag oprecht andermans mening over een onderwerp! Ga niet spammen door pure zelfpromotie; dit zal je expertstatus duidelijk niet ten goede komen!
Ben je zelf een discussie gestart en geeft iemand daar een commentaar op? Bedank die persoon binnen korte termijn voor zijn/haar reactie en vraag zo mogelijk door om een ‘echte discussie’ op gang te brengen! Is het geplaatste commentaar bruut of enkel zwaar negatief? Reageer dan neutraal en ga daar boven staan; jij bent immers de expert!
Ik hoop dat je met bovenstaande tips nu je ‘trust-factor’ op social media kunt verhogen!
Vind je dit artikel interessant? Deel het gerust met je netwerk! Ook opmerkingen, vragen en/of aanvullingen zijn van harte welkom; geef hier onder gerust jouw mening!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!