Wat trekt jou aan? Vissers, jagers of boeren?

Afgelopen week heb ik ze allemaal gezien: vissers, jagers en boeren! Ik was namelijk zowel online als In Real Life op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht actief voor Roller Team Campers. Dit lijkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd maar wij van IFRA gaan nu eenmaal behoorlijk ver voor onze klanten als het om creatieve communicatie gaat! 😉

De beurs werd door zo’n 30.000 mensen bezocht en er waren zo’n 200 exposanten aanwezig, verdeeld over 5 hallen. Een groot deel gedroeg zich als wat Prof. Dr. Cor Molenaar vissers noemt: geduldige personen die met zorg een plekje hebben gekozen waar ze zich gelukkig voelen en waar de vissen (hopelijk!) goed bijten. Met nog meer zorg hebben deze vissers hun hengel, dobber en aas uitgezocht. Het netje wordt vast uitgehangen, de broodtrommel is binnen handbereik en de thermosfles met koffie staat klaar voor gebruik; het lange wachten kan beginnen!

Maar er waren ook jagers: met de juiste wapens en munitie zijn ze actief op zoek naar hun prooi! En zodra ze iemand in hun vizier hebben is het een kwestie van op gepaste manier benaderen, zo mogelijk omsluiten en afmaken! Een effectieve manier om in korte tijd veel buit te maken, maar wat is het resultaat op de langere termijn?

Met mij waren er gelukkig ook nog een paar boeren: exposanten die gebruik maakten van de mogelijkheid om te zaaien: elkaar (en dat kan natuurlijk ook een -potentiële- klant zijn!) online en/of ‘in het echt’ leren kennen door oprecht naar elkaar te luisteren en in te schatten wat zij voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Tot welke groep voel jij je aangetrokken? Maar ook andere opmerkingen, vragen en/of aanvullingen zijn van harte welkom; geef hier onder gerust jouw mening!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *