Het einde van winkels; maar óók van webshops op internet?

Tijdens de wekelijkse ontbijt-netwerkbijeenkomst vertelt de eigenaresse van de gerenommeerde en sinds 1890 in tafelcultuur gespecialiseerde ‘servieswinkel’ over een aanbevelingswaardig boek dat zij aan het lezen is over het einde van winkels. Het gaat over de strijd om de klant anno nu; in tijden van webshops en recessie enzo.

Na een dag hard werken moeten wij ‘s avonds na het eten op kraamvisite bij onze buren; onlangs is hun derde zoontje geboren. Als we iets na half 9 thuis komen wil ik het boek waar ik die ochtend over hoorde, bij www.managementboek.nl bestellen. Verdorie; MacBook is helemaal leeg… Ik kijk naar mijn iPhone en denk: “ach, waarom niet?”. Binnen enkele tikjes op het kleine schermpje is de bestelling geplaatst!

Na weer een drukke dag hebben we zojuist het avondeten op, als er een wit busje voor ons huis stopt. Er wordt een met bubbeltjes gevoerde envelop in de brievenbus gestopt: mijn nog geen 24 uur geleden bestelde boek is binnen! Ironisch genoeg betreft het ‘Het einde van winkels’ van Cor Molenaar, over de zware tijden waar de winkeliers momenteel (en in de toekomst wellicht nog meer?) mee te kampen hebben…

Want winkeliers hebben niet alleen te lijden onder verminderde koopkracht door de economische recessie, ook de door overheid en gemeenten opgelegde wetgeving en parkeerproblemen zorgen voor minder klandizie dan gehoopt. Om nog maar te zwijgen over de evolutie van de consument; door internet is iedere uithoek van de wereld met enkele klikken op de muis voor heb bereikbaar!

Hoe ga jij -als winkelier of ondernemer- met dit alles om? Blijf je ‘gewoon’ op oude voet verder gaan in de hoop dat de goede oude tijd weer terugkomt? Of zie je in dat je nu je op een andere manier aan je marketing moet gaan werken? Door toegevoegde waarde te geven en interactie met je doelgroep op te zoeken. Door jezelf als merk te zien en als zodanig aan jouw (online) imago te gaan werken. Vorige week werd immers bekend (of liever: onderkend) dat auteur de nieuwe pagerank is! Binnenkort zal ik hier een blogpost over schrijven zodat ook jij online een succesvolle persoonlijkheid, merk of bedrijfsimago kunt opbouwen!

Bovengenoemde dame van de servieswinkel is zich in ieder geval flink aan het verdiepen in nieuwe (ook online) mogelijkheden, zodat ze in de toekomst in haar prachtige monumentale pand in het centrum van Arnhem een goed belegde boterham van een heerlijk gedekte tafel kan blijven eten!

Vind je dit artikel interessant? Deel het gerust met je netwerk! Ook opmerkingen, vragen en/of aanvullingen zijn van harte welkom; geef hier onder gerust jouw mening!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *