Mobiel-vriendelijke website van invloed op je score bij Google!

mobiel vriendelijke website

Mobiel-vriendelijke website wordt is ook van invloed op je score bij Google! Omdat steeds meer mensen steeds vaker mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets gebruiken om op internet te surfen heeft Google haar algoritmen aangepast. Google wil namelijk voor alles relevant zijn voor haar gebruikers. Mensen die mobiel surfen willen kwalitatief hoogwaardige en op hun apparatuur afgestemde zoekresultaten te zine krijgen!

Mobiel-vriendelijke website onderdeel van Ranking

Vanaf 21 april as is de mobiel-vriendelijkheid van je website daarom onderdeel van de ranking (score op welke plaats jouw website getoond in de zoekresultaten). Dit betreft resultaten op zoekopdrachten in de hele wereld en in elke taal. Via de webmasters-tools van Google kun je kunt testen hoe mobielvriendelijk jouw website is. Let op: als je (al) gebruik maakt van een SSL-certificaat met je handmatig de s van ‘https://’ toevoegen voor een correcte test!

Voorwaarden mobiel-vriendelijke website

  • Gebruik geen Flash of andere software die vaak niet op mobiele apparaten geïnstalleerd is
  • De webtekst moet zonder met de vingers te hoeven zoomen goed leesbaar zijn
  • De inhoud moet volledig (aangepast mag wel!) weergegeven worden zodat de gebruikers niet horizontaal hoeven te scrollen of in te zoomen
  • Er moet voldoende ruimte zijn tussen de links zodat de juiste link gemakkelijk aangedrukt kan worden
  • Gebruik lichte afbeeldingen zodat de laadtijd van de website optimaal blijft en onnodig data-verbruik voorkomen wordt.

Zoals gezegd, je hebt nog tot 21 april 2015 om jouw website mobiel-vriendelijk te (laten) maken. Heb je daar hulp bij nodig? Wij helpen je graag verder!]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *