Spookherinneringen van Sandra Janssen van NL Domein Host

Sandra Janssen NL-Domein Host-spookherinneringen-stuurt-de-zus-van-Esther-Janssen-spookherinneringen

Is Sandra Janssen die namens NL Domein Host spookherinneringen stuurt de zus van Esther Janssen die spookfacturen stuurt?

Vanmiddag werd ik gebeld door een ondernemer die via de email een herinnering had gekregen in verband met  domeinregistratie 2015 / 2016. Na ontvangst ging hij googelen op NL Domein Host en daarbij kwam mijn blogpost bovenaan de zoekresultaten. Om mij op de hoogte te brengen van het aanmaningsbeleid van NL Domein Host belde hij mij; waarvoor dank!!

Desgevraagd stuurde hij mij ook de email die hij had ontvangen van deze zogenaamde Sandra Janssen van NL Domein Host:

Geachte heer / mevrouw,

Bijgevoegd vindt u nogmaals de specificatie aangaande uw domeinregistratie voor 2015 / 2016.

Hopelijk u naar behoren te hebben ingelicht (opmerking: of bedoelt ze hier OPgelicht?! 😉 ).

Hoogachtend,

Sandra Janssen

 

Als bijlage wordt eenzelfde factuur gestuurd als waar ik eerder al over schreef:

Sandra Janssen NL Domein Host spookherinneringen stuurt de zus van Esther Janssen spookherinneringen

Wat te doen met deze email?

Je kunt de email melden bij www.fraudehelpdesk.nl. En verwijder daarna de email met bijlage gerust door deze in je ronde archief (lees: prullenbakje) te ‘archiveren’!

Vind je dit artikel interessant? Deel het met je netwerk! Ook opmerkingen, vragen en/of aanvullingen zijn van harte welkom; geef hier onder gerust jouw mening!

 

2 antwoorden
  1. Els Prins
    Els Prins zegt:

    Dit heet in juridische termen “bewuste misleiding” en dat is het misdrijf dat zo moeilijk valt te bewijzen dat men er nu nog mee kan wegkomen. Immers; in de kleine lettertjes staat dat het een “aanbod” is…? Als ondernemer ben je tegen dergelijke praktijken niet beschermd, als consument wel. Een keus van een voormalig minister van (toen nog) Justitie… Als ondernemer werd en wordt je geacht al dergelijke praktijken te doorzien en er niet in te trappen (ondernemersrisico?). Het raffinement om gebruik (misbruik) te maken van de ruimte die in de wet zit, de moeilijke bewijsbaarheid van bewuste misleiding en capaciteitstekort van OM zorgt voor 400-500 miljoen schade door acquisitiefraude per jaar.

    Het goede nieuws: na jaren “ondernemers-moeten-maar-goed-lezen-en-opletten” is er nu meer aandacht voor fraude.
    SP/VVD hebben een initiatief wetsvoorstel ingediend om acquisitiefraude tegen te gaan. De 2e Kamer heeft het wetsvoorstel al unaniem aangenomen, de 1e Kamer helaas nog niet.
    Tot het zover is: heel goed lezen en bij de geringste twijfel Fraudehelpdesk raadplegen. Bij bedreiging (met incasso of anderszins); altijd aangifte doen. Geen handtekening onder brieven of mails plaatsen (misbruik om “bewijs” te creëren voorkomen). Telefoongesprekken zo kort mogelijk houden en “ja” en “nee” vermijden (eveneens om “bewijs” creëren te voorkomen).

    Met ca. 1.7 miljoen ZZP-MKB ondernemers is de groep potentiële slachtoffers van fraudeurs de afgelopen jaren fors groter geworden. Reden te meer om in te zetten op preventie van fraude en andere criminaliteit. Alleen zo is de huidige miljardenschade om te buigen. Een organisatie als de Fraudehelpdesk (bovengenoemd) is daarbij momenteel degene die signaleert en waarschuwt. En fraudevormen boven water krijgt die anders ongemerkt kunnen blijven bloeien (zoals “half-vijf fraude, acquisitiefraude; datingfraude, voorschotfraude, … ed.)
    Advies: volg op twitter @fraudehelpdesk.nl

    Met vriendelijke groet,
    Els Prins
    secretaris criminaliteitsbeheersing
    VNO-NCW/MKB-Nederland

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *