Toastmasters: effectief spreken voor groepen in Nijmegen, Overbetuwe en Arnhem

Toastmasters spreken effectief voor groepen in Nijmegen, Overbetuwe en Arnhem! Naast een effectief online imago is het essentieel dat je offline oftewel In Real Life je boodschap ook goed over kunt brengen! Veel mensen betalen veel geld voor seminars om zich vaardigheden eigen te maken en het vertrouwen te geven om zich te richten tot het publiek. Toastmasters is een optie die minder duur is (circa € 10,- per maand) en in hoog aanzien staat in zakelijke kringen. Deze organisatie biedt al zo’n 94 jaar een bewezen – en leukere – manier om communicatie- en leiderschapsvaardigheden te oefenen en verbeteren.

Je gaat:

 • Efficiënter leren communiceren;
 • Een betere luisteraar worden;
 • Spreekangst overwinnen;
 • Je presentatievaardigheden verbeteren;
 • Je leiderschapspotentieel verhogen;
 • Successvoller worden in je carrière;
 • Angst voor het spreken in het openbaar overwinnen;
 • Betere presentaties geven;
 • Aan je vermogen bouwen om te motiveren, te inspireren en te overtuigen
 • Je professionele en persoonlijke doelen bereiken;
 • Je zelfvertrouwen verhogen!

Hoe doe je dat?

 • Bouw spreek- en leiderschapsvaardigheden met door de tijd beproefde methoden.
 • Richt je op gebieden die voor jou van belang zijn uit ons eigen tempo curriculum.
 • Ontvang suggesties voor verbetering door middel van constructieve evaluaties van je mede-leden!

Toastmasterprogramma’s zijn:

 • Goedkoop
 • Interactief
 • Handig
 • Vriendelijk
 • Ondersteunend

Waarom zou jíj beter moeten kunnen communiceren?

Toastmasters is een non-profitorganisatie die in 1924 opgericht is en als doel heeft het verbeteren van uw persoonlijke communicatie- en leiderschapsvaardigheden: “Goed kunnen communiceren en uitblinken in het spreken in het openbaar worden als onmisbare vaardigheden van moderne leiders beschouwd. En iedereen is op zijn beurt een leider. Als professional bij uw klant, leider van een team of bedrijf, als vrijwilliger in het bestuur van uw vereniging. In bijna negentig jaar ontwikkelde Toastmasters een methode die miljoenen mensen met succes heeft geholpen beter te spreken in het openbaar en de onmisbare vaardigheden te ontdekken en ontwikkelen die leiders nodig hebben. Als lid krijgt u de beschikking over alle materialen en ondersteuning die u nodig heeft.”

Competent en comfortabel

Een toastmasters-bijeenkomst is een Leren Door Doen Workshop: Deelnemers oefenen en leren vaardigheden door het invullen van rollen tijdens de bijeenkomsten, variërend van  timer, beoordelaar of grammaticus tot het geven van een geïmproviseerde speech. Tevens worden er tijdens een bijeenkomst voorbereide toespraken van 4 tot 6 minuten gehouden, die door de overige leden op een positieve manier worden beoordeeld: welke 3 zaken gingen goed en welke tip zou je de volgende keer kunnen gebruiken?

Een bewezen -en leukere!- manier om communicatievaardigheden te ontwikkelen!

Iedere deelnemer krijgt het Competent Communication werkboek met 10 opdrachten (of projecten) die in eigen tempo kunnen worden uitgevoerd. Deelnemers leren humor, gebaren en oogcontact te gebruiken in hun speeches. Ze leren hun toespraak en de algehele presentatie van hun speech te structureren. Na afronding van deze 10 opdrachten, kunnen leden kunnen kiezen uit 15 geavanceerde handboeken die gericht zijn om vaardigheden in specifieke situaties te perfectioneren.

Leiderschapsvaardigheden ontwikkelen

Door het invullen van diverse en wisselende rollen binnen de club en tijdens de bijeenkomsten doe je een breed scala aan leiderschapsvaardigheden op. Om je hierbij te ondersteunen krijgen alle leden het ‘Competent Leadership werkboek’ waaruit opdrachten gedaan kunnen worden. In plaats van het geven van college over leidinggevende kwaliteiten geven wij in onze leren-door-doen aanpak de leden verantwoordelijkheden en vragen ze onze club te leiden.

Geen instructeur

Er is geen instructeur in een Toastmasters vergadering. Integendeel, de leden beoordelen elkaars presentaties. Deze feedback is een essentieel onderdeel van het succes van het programma. Deelnemers oefenen ook improvisatie gesprekken over onderwerpen, leiden vergaderingen en bijeenkomsten, dienen als bestuurslid in diverse leidinggevende functies en leren de regels met betrekking tot de timing, de grammatica en de vergaderprocedures.

NOA TC

De in 2014 opgerichte Toastmasters Club voor Nijmegen, Overbetuwe en Arnhem heet NOA TC. De bijeenkomsten zijn om de week op donderdag  van 19.45 uur tot ca 21.45 uur in Cultureel Centrum “De Wieken”, Prinses Irenestraat 49 in Elst.

“Wilt u dat uw ideeën beter worden gehoord? Vindt u het moeilijk om het woord te voeren op bijeenkomsten waaraan u deelneemt? Wilt u beter kunnen spreken in het openbaar? Vindt u het lastig de rol van voorzitter te vervullen? Wilt u beter leren communiceren op een vrolijke en vriendelijke manier?”

Kom dan op de 1e of 3e donderdag van de maand om 19.45 uur naar NOA TC om een betere spreker en leider te worden! Of meld je aan bij Meetup of de facebookgroep! Vragen of opmerkingen kun je bij reacties hieronder plaatsen.

Bron afbeelding: http://toastmasters.wikia.com/wiki

In 2011 vertelde Yolanthe Smit over -leren- spreken met passie, onder andere via Toastmasters. Bekijk hier deze uitzending en geniet van de bijzonder warme uitstraling van Yolanthe (R.I.P. 2013):

Yolanthe over spreken en Toastmasters bij Erno Hannink from Yolanthe Smit – Uitgesproken En on Vimeo.

 

1 antwoord
 1. Debora
  Debora zegt:

  Hallo,

  Ik heb interesse in de toastmasters club NOA nederlandstalig. Kunt u mij vertellen welke donderdagen deze bij elkaar komen en hoe ik me kan aanmelden hiervoor?

  Vriendelijke groet,

  Debora Bakker

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *