Websites zonder ‘slotje’ (https of SSL-certificaat) aangemerkt als onveilig!

Websites zonder ‘slotje’ (dus: niet voorzien van van https of SSL-certificaat) worden door Google Chrome aangemerkt als ‘NIET VEILIG’. Na de update eind januari 2017 zullen websites waar geen SSL-certificaat is geïnstalleerd (en dus geen https-verbinding hebben maar een open http-verbinding) op pagina’s waar gevraagd wordt om een wachtwoord (dus óók je klanten-inlog pagina’s!) of creditcard in de URL-balk gewaarschuwd worden dat deze niet veilig is.

geen SSL HTTPS dan is je website niet veilig, vermeldt Google Chrome

 

Groeiend belang SSL-certificaat (https-verbinding)

Bovengenoemde vermelding is pas de 1e stap van Google Chrome om van websites met ouderwetse open HTTP-verbinding af te komen. Bij de volgende stap zal deze browser alle niet-https pagina’s in de incognoto modus als ‘NIET VEILIG’ aanmerken omdat juist deze gebruikers een minimaal niveau van privacy verwachten.

Vervolgens zal Google Chrome álle pagina’s met een open http-verbinding als ‘NIET VEILIG’ aanmerken. Dit zal er zo uitzien:

geen SSL HTTPS website niet veilig rode waarschuwing

Gevolgen ontbreken SSL-certificaat (https-verbinding) voor jouw website

De bezoekers die normaliter op jouw website kunnen inloggen zullen als eersten voor verrassing komen te staan als ze de melding krijgen dit dit ‘ineens’ niet meer veilig lijkt te zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *